WAAROM U UW KIPPEN BIJ ONS AANSCHAFT
ONZE PASSIEWIJ HEBBEN EEN PASSIE VOOR KIPPEN | ONZE KIPPENZIJN GEZOND, ONTWORMD EN LUISVRIJ | ADVIESU KRIJGT DESKUNDIG ADVIES OP MAAT |
---|---|---|
GARANTIEU KRIJGT GARANTIE OP UW KIPPEN | GROTE KEUSU HEEFT DE GROOTSTE KIPPEN KEUS | HANDLEIDINGU KRIJGT EEN GRATIS HANDLEIDING MEE |
VERZORGING VAN KIPPEN
ALLES OVER DE VERZORGING VAN KIPPEN
Beginnen Met Kippen
Er is niets leukers dan je eigen kippen te houden. Kippen geven leven en grote vreugde in uw tuin. Het leukste is natuurlijk dat u dagelijks beloond wordt door hun lekkere eitjes die ze met plezier voor u leggen.
Door kippen in uw eigen tuin te nemen, zorgt u ervoor dat u weer ziet waar uw eieren vandaan komen. U zult dichter bij de natuur staan. U ziet dat een goede verzorging van uw kippen wordt terugbetaald in lekkere en gezonde eitjes.
Knuffeldieren
Kippen zijn hele sociale dieren die weinig verzorging nodig hebben waardoor het ideale huisdieren zijn voor u en uw kinderen. Het sociale karakter van kippen zorgt voor een goede ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren op een leuke en speelse manier om verantwoordelijkheid te dragen. Ze leren bijvoorbeeld dat wanneer ze goed voor hun kippen zorgen, de kippen gezond en vitaal blijven en ze uw kinderen met lekkere eitjes belonen. Wie goed doet goed ontvangt; levenslessen die voornamelijk in de praktijk geleerd worden.
Ook zijn kippen echte knuffeldieren, die aandacht van u en uw kinderen geweldig vinden.
Groot of Kriel ?
Vaak zijn krielkippen een kleinere variant van het grote ras. Bijvoorbeeld Barnevelder en Barnevelder Krielkippen. Beiden varianten hebben dezelfde eigenschappen en zien er hetzelfde uit, alleen is de krielvariant een stuk kleiner dan het grote variant. Mensen die in een drukke woonwijk wonen, een kleine tuin of kinderen hebben, houden vaak krielkippen. Krielkippen hebben minder ruimte nodig, passen beter in een stadstuin en zijn geschikter voor kinderen. Ook zijn krielkippen goedkoper in onderhoud omdat ze minder eten dan grote kippen. Bekijk onze Grote Kippen en Krielkippen.
Welk Kippenras Past Bij U ?
Er zijn veel verschillende kippenrassen. Ze zien er niet alleen anders uit, maar hebben ook verschillende eigenschappen en andere karakters. Zo zijn er bijvoorbeeld drukke en rustige kippen, tamme en niet tamme kippen, kindvriendelijke en niet kindvriendelijke kippen, vliegende en niet vliegende kippen. Het is dus van belang dat u goed geadviseerd wordt bij de keuze welk kippenras u neemt.
Het belangrijkste is dat u een kippenras kiest dat aan al uw wensen voldoet. Bij De Kippenspecialist helpen wij u graag met advies om te kijken welk kippenras het beste bij u past. Zodat u vele jaren plezier heeft van uw kippen die aan al uw wensen voldoen. Wij helpen u graag een geschikt kippenras te vinden. Bekijk HIER onze contact gegevens. Kom gezellig bij ons langs of neem contact met ons op, lust u koffie of wilt u liever fris?
Kosten
Kippen zijn een van de goedkoopste huisdieren om te houden. De grootste uitgave is vaak het kippenhok. Over het algemeen heeft u geen dierenarts kosten. En het voer dat de kippen eten is ook niet het duurste. De relatief lage kosten die u aan uw kippen heeft, vallen in het niet met het grote plezier dat uw kippen u geven.
Kippenhok
Het is belangrijk dat uw kippenhok de kippen bescherming biedt tegen regen, wind en kou. Een geschikt kippenhok heeft een overdekte ren, een vocht-en tochtvrij nachthok, een legnest en een zitstok in het nachthok.
​
Bodembedekking
Als bodembedekking in het nachthok gebruikt u beukensnippers. De beukensnippers zijn hygiënisch, droog, stofvrij en speciaal afgestemd op de eisen van kippen. Beukensnippers is een puur natuurlijk en milieuvriendelijk product.
Tip: gebruik nooit hooi, stro of zaagsel als bodembedekking in het nachthok. Dat is een broeiplek voor bloedluizen.
Tabakstelen
Luizen houden niet van de geur van tabak. U voorkomt bloedluizen in uw kippenhok door op de bodem van het legnest een laagje tabakstelen te leggen. Ververs de tabakstelen regelmatig zodat de geur van tabak goed aanwezig blijft in het nachthok.
​
​
Voerbak
Een goede voerbak is noodzakelijk in uw kippenhok. Zorg ervoor dat de voerbak droog staat en dat er geen ongedierte bij het voedsel kan komen. Wanneer u een kleine voerbak aanschaft, adviseren wij hem in het nachthok te plaatsen zodat deze droog staat en ongedierte er niet bij kan. Een nadeel is dat u uw kippen niet ziet eten.
Wanneer u uw kippen wél wilt zien eten, kunt u het beste de trapbak speciaal aanschaffen. Deze voerbak is speciaal ontworpen dat deze opengaat wanneer uw kippen willen eten. Met de trapbak speciaal staat uw voer droog en ongedierte kan niet bij het voedsel. De trapbak speciaal kunt u buiten of in het kippenren plaatsen.
Wateremmer
Bij een wateremmer kunt u kiezen uit 2 soorten materialen; plastic en aluminium.
Het nadeel van een plastic emmer is dat het water vaker verschoond moet worden omdat vuil er sneller in komt en bij het ophangen de emmer water morst wanneer de kippen willen drinken.
Het voordeel van een aluminium wateremmer is dat er weinig tot geen vuil in komt, het stevig op de grond staat en een natuurlijke uitstraling heeft.
Ontsmettingsmiddel
Poultry 4 IN 1 is een schoonmaakmiddel dat u gebruikt bij het schoonmaken van al uw kippenbenodigdheden. Poultry 4 IN 1 ontsmet, doodt slechte bacteriën en verwijdert virussen van uw kippenbenodigdheden.
Voor de perfecte hygiëne moeten al uw kippenbenodigdheden, zoals eet en drinkbakken één keer per week gereinigd en ontsmet worden met Poultry 4 IN 1.
​
Gebruiken: verwijder alle zichtbare viezigheid van het kippenbenodigdheid. Spuit vervolgens alle kippenbenodigdheden in met Poultry 4 IN 1 en laat het 15 minuten intrekken. Bij aluminium producten 5 minuten. Spoel het vervolgens af met water en ga er nog even met een doekje overheen.
Nu zijn al uw kippenbendigdheden ontsmet en virus vrij.
Groenruif
De Groenvoer Korf hangt u op in het kippenren. In de Groenvoer Korf kunt u Groenvoer stoppen. Ook kunt u kiezen voor een Groenvoerbal waar verste groenten, fruit (appel) en kort gras in kunt stoppen. De groenvoerbal en groenruif zorgen ervoor dat de kippen zich niet vervelen en het voedsel schoon blijft.
Tip: gooi nooit voedsel op de grond. De kippen zullen over het voedsel heen lopen, het zal gaan rotten en het voedsel zal zich mengen met mest, wat een grote kans op worminfectie geeft bij uw kippen.
Voer
De kippenspecialist verkoopt Excellent KippenMix. Dit voer is speciaal samengesteld voor uw kippen. Excellent KippenMix is rijk gevarieerd en de diversiteit aan ingrediënten stimuleert het natuurlijke scharrelgedrag van de kip.
Deze Excellent KippenMix is zo samengesteld dat de voeding overeenkomt met de natuurlijke leefomgeving van kippen. Het zorgt ervoor dat de kip een natuurlijke groei van botten en organen heeft en uw kip een gezonde hoeveelheid eitjes voor u legt.
​
Excellent KippenMix stelt het welzijn van de kip voorop en biedt uw kippen alle voedingsstoffen die nodig zijn in de verschillende levensfases van uw kip. Zo hebben we Excellent KuikenMix tot 10 weken, Excellent KippenMix vanaf 10 weken en Excellent KippenMix vanaf 25 weken.
Scharrelgrit ​
Uw kippen moeten altijd de beschikking hebben over scharrelgrit. Scharrelgrit bevat grit en maagkiezels. Grit hebben de kippen nodig voor hun eierschaal en maagkiezels voor een de vertering van voer in hun maag. U kunt de scharrelgrit het beste in een apart bakje aan u kippen geven.
Meelwormen en Vlo-Kreeftjes
Meelwormen en Vlo-kreeftjes zitten bomvol natuurlijke eiwitten. Eiwitten zijn erg gezond voor uw kippen en houden ze in goede conditie. Ook hebben ze deze eiwitten nodig om nieuwe veren te maken. Naast dat het erg gezond is, vinden kippen het ook ontzettend lekker. Ze zullen alles voor u doen voor een paar lekkere meelwormen of vlo-kreeftjes. U kunt met meelwormen en vlo-kreeftjes uw kippen heel erg tam en aanhankelijk maken.
Kippenazijn ​
Kippenazijn voorkomt verspreiding van kippenziektes en onderlinge besmetting. Ziektekiemen en bacteriën worden direct in de waterbak gedood. Met Kippenazijn worden de snavels van uw kippen ontsmet waardoor verspreiding van ziektes bij onderling pik-gedrag wordt voorkomen. Ook worden met Kippenazijn de darmen van de kip gereinigd en de slechte bacteriën gedood.
​
U geeft kippenazijn drie dagen per week door het drinkwater. Bij volwassen kippen 20ml per liter water en bij kuikens 5ml per liter water. U voorkomt met kippenazijn veel kippen problemen.
Trosgierst
Trosgierst is een lekkernij voor uw kippen; ze zijn er gek op. Wanneer u de Trosgierst ophangt, moeten de kippen moeite doen om bij de zaadjes te kunnen. De kippen zullen een doel hebben en dit werkt heel goed tegen verveling.
​
Wormmiddel
Kippen moeten 2 keer per jaar, in het voorjaar en najaar of na overplaatsing naar een nieuw verblijf, ontwormd worden. Dit doet u zeer gemakkelijk door Wormmiddel door het drinkwater te doen. Op deze manier zorgt u ervoor dat alle wormen in de darmen en maag van uw kippen gedood worden.
Wormmiddel verschraalt de darmwand van uw kippen een beetje, daarom is het raadzaam om Multivitaminen te geven na de kuur.
Multivitaminen ​
Geef na iedere kuur Mutlivitaminen door het drinkwater, altijd een volle week, dus 7 dagen lang. Dit doet u om uw kippen weer snel op conditie te brengen. Om ze in goede conditie te houden kunt u ze 1 keer per week Mutivitamine door het water geven. Een kip in goede conditie is veel beter bestand tegen weersinvloeden en zal minder snel ziek worden.
​
Schoonmaakmiddel
Total Mite is de oplossing om uw kippenhok te reinigen en te beschermen tegen Bloedluizen. Gebruik Total Mite na iedere schoonmaakbeurt van uw kippenhok. Total Mite dood alle bloedluizen en zorgt dat uw kippenhok bloedluis vrij blijft. Total Mite dood en voorkomt niet alleen bloedluizen maar dood en voorkomt ook alle slechte bacteriën, virussen, schimmels en mijten.
Het is belangrijk dat u de opbouw van luizen en virussen in het kippenhok tegenhoud. Daarom is het belangrijk om wekelijks, na het verschonen van het kippenhok, de wanden van het nachthok in te sprayen met total Mite.
Total Mite bevat geen chemische bestanddelen waardoor u de eieren gewoon kunt blijven eten. Het heeft geen invloeden op de smaak en kwaliteit.
Schrapper of Schoonmaakhulp
Een Schrapper is handig bij het schoonmaken van het hok, zo kunt u gemakkelijk aangekoekte resten los schrappen.